flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство через суд відстояло право на 59,7 тис грн, які не були оформлені в ЄРПН

20 липня 2020, 12:52

До суду зернулось ТОВ  «Укрцентраль» до відповідача ТОВ  «Теса Групп» про стягнення 59,7 тис. грн, які в якості збитків поніс позивач, через порушення відповідачем договірних зобо’язань щодо складання та реєстрації податкових накладних.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідач не виконав зі свого боку договірні зобов’язання щодо складання податкових накладних  про надання послуг та не зареєстрував їх у Єдиному реєстрі податкових накладних. Внаслідок не реєстрації відповідачем податкових накладних у відповідному реєстрі, позивач втратив право на включення 59,7 тис. грн ПДВ до податкового кредиту. Крім того, позивачем  була надана довідка, яка підтверджує цей факт,  що в ЄРПН згідно із даними електронного кабінету платника податків відсутня інформація  про реєстрацію податкових накладних  ТОВ «Теса-Групп» на користь ТОВ «Укрцентраль».

В ході розгляду справи, позивачем доведені, а відповідачем належними чином не спростовані ці факти, тому суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог у цій частині.