flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні на Суддівській школі розглядали господарський процес

13 березня 2020, 12:44

Сьогодні пройшла Суддівська школа для студентів коледжу СНАУ. Зі студентами юридичного факультету заняття провела суддя Господарського суду Сумської області Євгенія Жерьобкіна, яка розповіла слухачам про особливість господарського процесу і його відмінність від інших форм судочинства, та його компетенцію. 

За словами судді, сучасні дослідники визначають господарський процес як порядок, який опосередковує захист майнових прав і законних інтересів суб’єктів господарювання, порядок, за допомогою якого реалізуються норми матеріального (господарського) права.  Право на звернення до господарського суду відповідно до ГПК України мають юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування.

Студенти були присутніми на двох судових процесах, мали змогу подивитися, яким чином розглядають спори в Господарському суді Сумської області, що стає предметом звернення до судової інстанції і як суддя розглядає спори цієї категорії.