flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні в суді пройшла суддівська школа для студентів коледжу СНАУ

07 лютого 2020, 13:26

Її провела начальник відділку документального забезпечення та контролю Лариса Литвиненко. Тема сьогоднішньої школи – це складання та рух позовної заяви, від позивача до судді. Насамперед,  Лариса Литвиненко надала інформацію, що таке позовна заява, її принципи формування та оформлення.

На зустрічі розглянули усі  етапи  принципів формування позовної заяви. На прикладі реальних позовних заяв, студенти навчалися їх формувати. Вивчили нормативні документи, якими регулюється  додатки, що подаються до позовних заяв. Розглянули приклади в яких випадках суд може залишити позовну заяву без руху (надати час позивачу для усунення недоліків), прийняти позовну заяву до розгляду або повернути позовну заяву без розгляду.

На думку спеціалістів господарського суду Сумської області такі знання нададуть майбутнім юристам основи , що собою являє судовий процес і з чого він починається взагалі, а також надасть можливість вже зараз уявити себе в ролі адвокатів потужних підприємств області та України та напрацювати потужну базу для майбутньої юридичної практики.