flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонс переглядів стрічок в рамках Docudays UA

04 грудня 2019, 10:28

Господарський суд Сумської області традиційно виступає партнером вже XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Мета фестивалю - сприяти популяризації та розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні

Отже, анонсуємо кіноперегляди у нашому суді, що відбудуться в рамках міжнародного фестивалю:

12.11.19 о 15-00 – фільм українського режиссера Романа Бордуна  «Божественні». Головні герої фільму – люди, що населяють сучасні українські міста: Київ, Одесу, Львів. Їхня реальність багатошарова та неприкрашена, позбавлена однозначних абсолютних трактувань добра і зла, гуманності і жорстокості, милосердя і байдужості. Ця історія – калейдоскоп, в окулярі якого усі ми: праведні, нещадні, смішні, наївні. Чесні.

13.12.19 о 15-00 – фільм української режисерки «Дві Надії»  , громадської активістки та мандрівниці Уляни Осовської. Фільм «Дві Надії» - це розповідь про двох жінок, які мають дуже різне життя, поєднані не тільки ім’ям Надія, але також великою любов’ю до пісень. Раніше в Україні співали всі і всюди: традиційні пісні були потужними колективними медитаціями, які супроводжували людей від народження і до самої смерті. 82-річна Надія Микитівна з села Крячківка – одна з тих небагатьох, хто досі береже цю старовинну традицію, що зникає. Вона вже 58 років співає у народному ансамблі «Древо», одному з найвідоміших серед фольклористів колективів у Східній Європі. Надія Микитівна остання з першого «золотого» складу «Древа», і до неї в Крячківку їздять музиканти з усього світу повчитися співати. За океаном у США живе ще одна Надія. Короткий візит у Крячківку і крячківська пісня колись змінили її життя. Про це Надя зробила відверту автобіографічну моновиставу «Розбита», яку ставить в Україні.

20.12.19 – фільм угорського режисера Мате Барта «Чемпіонка». Головна героїня стрічки  Ванеша – молода ромка, яка готується до важливої події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але за допомогою тренерки вона досягне своєї мети попри все.

 

Запрошуємо до переглядів!