flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація результатів анкетування судів Сумської області

01 серпня 2019, 10:48

Відбулась презентація результатів анкетування судів Сумської області

Відбулася презентація результатів дослідження ставлення відвідувачів судів до окремих аспектів роботи судів за методологією КГЗ в рамках системи оцінювання роботи суду (СОРС) в Сумській області. Опитування проводила громадська організація «Північна правозахисна група в рамках проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях», що реалізовувався за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Мета даного дослідження полягала у вивченні думки громадян щодо організації роботи судів, виявлення прогалин у роботі та вдосконаленню організації функціонування судів в цілому.

Опитування проводилися безпосередньо в приміщеннях судів шляхом індивідуального інтерв’ю та анкетування за наступними критеріями:

- доступність суду;

- зручність та комфортність перебування в суді;

- повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду;

- доступність правової допомоги у разі необхідності;

- дотримання термінів судового розгляду;

- сприйняття роботи працівників апарату суду;

- сприйняття роботи судді.

За результатами узагальнення анкет для Господарського суду Сумської області  виставлені наступні інтегральні показники за п’ятибальною шкалою:

  • доступність суду - 4,59
  • зручність та комфортність перебування в суді - 4,75
  • повнота та ясність інформації - 4,82
  • сприйняття роботи працівників апарату суду - 4,69
  • професіоналізм знання своєї справи – 4,74
  • дотримання термінів судового розгляду - 4,57

Отримані в ході опитування дані свідчать про загалом позитивну оцінку відвідувачами  якості роботи Господарського суду Сумської області: більшість респондентів (83,17%) високо та добре оцінили якість роботи суду.

Як зазначає голова Господарського суду Сумської області Олена Резніченко показники анкетування свідчать про достатньо високий рівень довіри громадян до роботи судової установи. Суд й надалі з гідністю  виконуватиме цю високу й почесну місію здійснення правосуддя, створюючи комфортні умови для всіх учасників процесу.