flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роботі Господарського суду Сумської області перешкоджали завезені із Києва «представники громадськості»

27 березня 2019, 15:30
 
 Сьогодні під час обідньої перерви із застосуванням фізичної сили без пред'явлення документів до приймальні голови суду та її заступника увірвалися представники громадської організації "Stop корупції», яка зареєстрована в Києві. Свої дії вони пояснили інтересом до рішення суду у справі про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш», що було прийняте півроку тому. Представники громадськості некоректно себе поводили і ставили в тому числі запитання, які не стосувалися самого рішення суду та роботи судді в цілому, після чого залишили приміщення суду.
 
В таких діях вбачаємо перешкоджання роботі суду та тиск на суддю, в провадженні якої знаходиться ця справа.
 
Прикро відзначити, що сьогодні, коли реформована судова система робить все можливе аби представники ЗМІ та громадськості мали можливість співпрацювати в цивілізованому форматі, так звана «громадськість» обирає діалог на підвищених тонах із застосуванням фізичної сили.
 
Довідка: 04.09.2018 Господарським судом Сумської області у справі про банкрутство ВАТ «Сумсільмаш» винесена ухвала, якою визнані недійсними результати аукціону з продажу нерухомого майна заводу від 21.02.2011 р. 
Ухвала першої інстанції залишена без змін постановою Північного апеляційного суду від 17.12.2018 р.
На даний час справа знаходиться в касаційній інстанції.