flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фермер через суд стягнув понад 200 тисяч гривень за поставку товару

10 вересня 2018, 15:13

До Господарського суду Сумської області звернувся позивач  Фермерське господарство “Аргамак Плюс”  про стягнення 205 тис. грн. основного боргу  з відповідача  ТОВ “Укрлендінвест”, а також 2 520 грн. - 3% річних, 8 597 грн. - інфляційних витрат, за неналежне виконання відповідачем укладеного між сторонами договору купівлі-продажу .

Суд, дослідивши докази по справі, заслухавши пояснення представника позивача, дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню, оскільки:  між сторонами дійсно було укладено договір купівлі-продажу, згідно з ним позивач зобов’язувався передати у власність відповідачу товар, а  інша сторона - прийняти та сплатити за нього в зазначені строки.

Так, позивач виконав свою частину договору і поставив товар на суму 649, 5 тис. грн., про це свідчать і копії видаткових накладних, але у свою чергу відповідач, розрахувався із постачальником не повністю. Спочатку  - у сумі 455,5 тис. грн., пізніше  – 5 тис. грн.

Відповідач у судове засідання не з'явився, хоча був повідомлений про розгляд справи. Відповідач не наддав суду доказів сплати повністю заборгованості чи пояснень, які б спростували інформацію позивача.

Надаючи юридичну оцінку вищезазначеним обставинам, судом встановлено, що між сторонами виникли господарські відносини поставки, які регулюються нормами чинного законодавства та ділового обороту.   Суд вирішив позов задовольнити повністю і стягнути із боржника зазначену суму боргу разом із інфляційними витратами, пенею та штрафом.