flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок дій при оголошенні повітряної тривоги

30 червня 2022, 17:01

Наказом голови Господарського суду Сумської області від 30.06.2022 № 21 затверджено порядок дій при оголошенні повітряної тривоги

Порядок дій при оголошенні повітряної тривоги 

  1. Оповіщення суддів та працівників апарату суду про сигнал «повітряної  тривоги» здійснюється шляхом розміщення оголошення про початок та закінчення тривоги у внутрішній мережі суду. Для контролю за часом тривоги встановити відповідний застосунок, під’єднатись до спеціальних каналів в месенджерах тощо.
  2. Оповіщення відвідувачів, які знаходяться в холі суду, залах судових засідань, залі відеоконференцзв’язку чи знайомляться з матеріалами справ здійснюється співробітниками Служби судової охорони. У випадку відмови відвідувачів переходити в укриття чи залишати приміщення, факт повідомлення має бути зафіксований у відповідному журналі (форма додається).
  3. Особа, відповідальна за організацію відеоконференцзв’язку у справах, які розглядаються іншими судами, надсилає в суди з якими заплановано зв’язок, повідомлення про оголошення повітряної тривоги та неможливість організації зв’язку до її закінчення.
  4. Суддям та працівникам апарату суду при оголошенні тривоги в момент перебування на робочому місці необхідно негайно перейти в укриття. У підвальному приміщенні суду створено захисну споруду, яка відповідає критеріям найпростішого укриття. Вхід до укриття через зал ВКЗ.   
  5. У випадку, якщо повітряна тривога триває перед виходом на роботу, судді та працівники апарату суду мають залишатись у найближчому укритті та прямувати на роботу тільки після завершення тривоги. Перебуваючи в укритті, бажано мати з собою мінімальний запас води, особисті документи, кишеньковий ліхтар.