flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Товариство через суд повернуло 95,5 тис. грн заборгованості за поставлений товар

22 лютого 2021, 15:53

До суду звернулось ТОВ “Фудс Делівері” до відповідача ФОП М. про стягнення 95,5 тис. грн основного боргу та штрафних санкцій.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем своїх зобов’язань щодо оплати вартості поставленого товару за договором поставки, у зв’язку з чим відповідачу крім боргу, нараховано пеню, штраф, 3 % річних у відповідних розмірах. Відповідач письмового відзиву на позов не подав, про розгляд справи був повідомлений належним чином.

Розглянувши подані документи судом встановлено і підтверджено факт неналежного виконання договірних зобов’язань з боку відповідача, розрахунок мав відбутися не пізніше 14 календарних днів з дати прийняття товару. Відповідно до статті 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Наявними в матеріалах справи доказами, а саме видатковими накладними  підтверджується факт належного виконання позивачем зобов’язання щодо поставки товару на суму 85809,09 грн. Відповідачем не подано доказів сплати боргу або обґрунтованих заперечень позовним вимогам, у зв’язку з чим суд приходить до висновку про задоволення позовних вимог.