flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підприємець через суд повернув борг за поставку товару у сумі майже 1 млн. грн.

05 листопада 2018, 15:52

До суду надійшла справа №920/592/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгово-Виробнича Компанія «Преміум»» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Житлобудмонтаж». Суть спору: стягнення  998 тисяч гривень за договором поставки товару.

Відповідач відзиву на позов суду не надав, представник відповідача у судове засідання не з’явився.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши надані суду докази, суд встановив наступне: між підприємствами було укладено договір. Згідно з ним постачальник зобов'язувався поставити замовнику товар, а замовник – прийняти та оплатити його у визначений термін. Так, позивач зі свого боку виконав усі договірні умови, але відповідач в порушення взятих на себе зобов'язань, не оплатив повну вартість товару у сумі 998 тисяч гривень.  

Відтак, враховуючи що відповідачем порушені взяті на себе зобов’язання щодо оплати отриманого товару, суд дійшов висновку про необхідність захисту законних інтересів позивача. Керуючись ст. ст. 123, 129, 232, 233, 236–238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд вирішив позов задовольнити повністю: стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Житлобудмонтаж» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгово-Виробнича Компанія «Преміум»» заборгованість за договором поставки товару, а також витрати по сплаті судового збору у даній справі у розмірі 14, 9 тисяч гривень.