flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приватне підприємство відсудило в ПАТ «Сумбуд» 167 тис. грн

07 липня 2021, 14:56

До суду звернулось підприємство «Моноліт Груп» до ПАТ «Сумбуд»  про стягнення 167 тис. грн.  Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що між сторонами виникли господарські відносини – було укладено договір. Позивач передав відповідачу товар, але відповідачем, товар не був повністю оплачений, що і стало підставою для стягнення з відповідача заборгованості, 3% річних та інфляційних втрат.

Відповідачами належними та допустимими доказами не спростовано доводів позивача. Враховуючи це, суд дійшов висновку, що відповідачем порушені права позивача, а тому вимога позивача про стягнення з відповідача  146 646 грн 83 коп., заборгованості за товар є правомірною, обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Також, положеннями  ст. 625 ЦК України   передбачено, що боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Рішення суду від 06.07.2021 року