flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ТОВ “Сумитеплоенерго” через суд встановило право на земельний сервітут для розміщення вузлів теплоенергії для ОСББ “Харківська 43”

10 березня 2021, 10:38

Відповідно до умов договору оренди цілісного майнового комплексу по виробництву, транспортуванню тепла та електричної енергії у місті Суми за № УКМ-0047, зі змінами, Сумською міською радою передано в оренду ТОВ «Сумитеплоенерго» цілісний майновий комплекс, до складу якого входять об’єкти теплопостачання. Тобто ТОВ «Сумитеплоенерго» є суб`єктом господарювання з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для об`єктів усіх форм власності в місті Суми. Так, з метою оснащення багатоквартирного будинку № 43 по вулиці Харківській в місті Суми вузлами комерційного обліку позивачем було погоджено робочий проект щодо встановлення вузлів обліку теплової енергії для системи.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що ним здійснено усі залежні від нього дії з метою погодження з володільцем будівлі порядку та способу встановлення вузла комерційного обліку гарячого водопостачання, проте відповідач згоди позивачу на встановлення відповідного вузла не надав, до підвального приміщення будинку не допустив, самостійно вузол комерційного обліку теплової енергії у строки, передбачені Законом про облік не встановив,  отже у позивача відсутня можливість виконати вимоги чинного законодавства щодо оснащення будинків вузлами комерційного обліку теплової енергії іншим способом, аніж встановлення сервітуту щодо технічного підвального приміщення у будинку.

На думку суду, за таких обставин вимоги позивача про встановлення строком на 5 років сервітуту щодо технічного підвального приміщення в будинку № 43 по вулиці Харківській в місті Суми, для оснащення будівлі вузлом комерційного обліку гарячої води та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку і обслуговування встановленого вузла обліку гарячої води підлягають задоволенню. Суд задовольнив позов у повному обсязі.