flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В господарському суді Сумської області відкрилась виставка відомої української художниці, сумчанки Ірини Проценко

09 березня 2021, 16:10

В господарському суді Сумської області відкрилась виставка відомої української художниці, сумчанки Ірини Проценко. В її роботах глибокий філософський погляд на життя, поєднаний з романтичністю. В картинах і тепло любові, і краса, і роздуми, і біль самотності, й іронія, і пустощі. Кожна робота - прояв надзвичайної інтелігентності і високої культури. А ще особливість авторського почерку та стилю Ірини Проценко в тому, що на її полотнах зовнішня краса проглядається поступово, як таємниця людини, коли вона вдивляється в тебе сама, щосили намагається бути зрозумілою і неспішно проявляє себе ззовні.

Одна із яскравих і глибоких фраз відомої української художниці: «Потрібно жити так, щоб людина, яка тебе любить, мала сили боротися за тебе і з кожним, хто захотів би зруйнувати його щастя любити. Для цього потрібно і бути собою, і бути готовим змінюватися, щоб бути цікавим Богу, і тим, хто поруч».

Виставки Ірини Проценко завжди відволікають від розчарування повсякденністю й мимоволі лікують. ЇЇ роботи пронизані неймовірною духовністю, щирістю почуттів, правдою життя, різними сенсами, щоб розкрити в нас людяність і чутливість до всього, щоб відбувається навколо та в середині нас.

Експозиція буде розміщена на першому поверсі суду до кінця березня.